Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Drastično padaju tiraži novina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 08. 2011.

Izvor: Večernje novosti

Drastično padaju tiraži novina

U prvom polugodištu ove godine kriza značajno pogodila pisane medije u Srbiji

Ekonomska kriza, obarajući standard građana u Srbiji, doprinela je da i prodaja novina osetno padne.

Jedina oditorska kuća kod nas, ”ABC Srbija”, u analizi šestomesečnog kretanja tiraža ukazuje da je pad (u poređenju sa prvim polugodištem prošle godine), čak 6,5 procenata, ili da je osam dnevnih novina odštampano u tiražu manjem za oko 400.000 primeraka!

Ako se tome doda da pojedine novine ne žele oditovanje, na osnovu saznanja moglo bi se tvrditi da je taj pad veći i ozbiljniji.

Prema podacima ”ABC Srbija”, u prvom polugodištu ove godine najmanji pad među većim glasilima imaju ”Večernje novosti” - 4,5 odsto, a najveći ”Pravda” - 33 odsto...

Očigledno je da štampana glasila sve više trpe pad standarda. Ako bi se tome dodali i drugi problemi - najniže cene novina u regionu, osetan pad priliva od marketinga, rascepkana prodajna mreža, nedovršene ili neuspele privatizacije, sve veća upotreba interneta, neodređena politika države prema medijima - onda je lako zaključiti da je kriza ozbiljno uzdrmala medijske kuće i da će bitka za oporavak poduže potrajati.

V. N.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi