Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Četiri dana za nezaborav
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 05. 2011.

Izvor: Večernje novosti

Četiri dana za nezaborav

Mališani sa Kosova i Metohije, u okviru posete glavnom gradu juče bili u redakciji „Večernjih novosti“

Za sreću je potrebno malo. A ono „malo“ što su beogradski mališani svojim gostoprimstvom prethodna četiri dana pružili vršnjacima sa Kosova i Metohije, čarolija je do neba.

Svršeni osmaci iz srpskih enklava uživali su u pogledu sa Avalskog tornja, krstarili Savom i Dunovom, obilazili muzeje, išli na utakmice, gledali koncerte, a primio ih je i predsednik države Boris Tadić.

- Dok sam živa pamtiću ovaj izlet i u srcu ću nositi svaki detalj i trenutke ove pažnje - rekla nam je juče Marija Marković iz Staniševa, jedna od 1.269 dečaka i devojčica iz južne srpske pokrajine koji su posetili naš glavni grad.

Kao i svih prethodnih godina, Kompanija „Novosti“ uključila se u akciju „Mala matura, veliko srce“ i otvorila svoja vrata za grupu osnovaca sa Kosova. Njih tridesetak juče su obišli našu redakciju i bili u štampariji „Borba“. Imali su prilike da se upoznaju sa novinarskim zanatom i da vide šta je sve potrebno da bi se napravile dnevne novine.

Četrnaestogodišnja Nevena, iz Stanišora, poželela je da i ona bude deo našeg tima.

- Koju školu moram da završim pa da budem novinar? - šapatom je pitala našu koleginicu.

Kao i većina mališana, i ona je prvi put u glavnom gradu. Prepuna je utisaka i krivo joj je, kaže, što mora tako brzo da se vrati.

Po rečima Ružice Milić, iz Ministarstva za Kosovo i Metohiju, deci je sve interesantno.

- Trudimo se da svake godine imamo različite sadržaje, a u tome nam mnogo pomažu i opštinske vlasti i škole domaćini. Tako pored redovnih aktivnosti imaju još barem tri-četiri dodatna izleta ili prijema - kaže Ružica Milić.

Kompanija „Novosti“ obradovala je svih 1.269 mališana knjigom iz edicije „Zlatni Rusi“.

M. T. Kovačević

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi