Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Resavska 28
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 07. 2019.

Autor: Ivan Mrđen Izvor: Blic

Resavska 28

Otišao sam juče da (sa popriličnim zakašnjenjem) platim ovogodišnju članarinu za Nezavisno udruženje novinara Srbije, na drugom spratu Doma novinara u Resavskoj 28.

Učestvovao sam sredinom oktobra 2000. godine u tom istorijskom dogovoru da se svi novinari opet nađu pod istim krovom, sa te adrese su me moji prijatelji iz „Pragme“ čak osam puta predložili za Nagradu grada Beograda za novinarstvo (konačno sam je i dobio 2012), tu već godinama sa polaznicima Novinarske škole Udruženja novinara Srbije razgovaram o vestima…

A pre tačno četvrt veka, u julu 1994. godine, tadašnji predsednik UNS-a Kosta Krainčević nije dozvolio da u toj zgradi održimo svečanost povodom završetka Novinarske škole „Vremena“, iako smo se sve dogovorili sa tadašnjim zakupcem Kluba novinara (sjajan restoran u prizemlju, čiji je prostor kasnije pretvoren u bankarsku poslovnicu).

Neko mu je došapnuo da su to „mladi soroševci“, a život je namestio da je jedan od polaznika bio i sadašnji predsednik UNS-a Vladimir Radomirović. Starost je izgleda kad u nekoj važnoj zgradi imaš više uspomena nego što ona ima spratova.

Komentari (2)

ostavi komentar
sre

06.05.

2020.

Ivan Mrđen [neregistrovani] u 16:14

Re: Hvala

Kosta Krajinčanić (Vrnjačka Banja, 20. VII 1937), predsednik od 13. VI 1992. do 13. VI 1996.
Ispalo tako, da obojica nismo u pravu.
Srećom, u mojoj knjizi "Sa nadom u malo sutra" napisano je baš ovako, kako stoji na sajtu UNS.
Inače, posle komentara od 12. jula, zvala me je naša koleginica Dragana Bjelica, pa sam za naredna objavljivanja napisao kako treba KRAJINČANIĆ.
Mladi novinari koji su imali nesreću da (k)od mene uče ovaj nezahvalni posao znaju koliko sam umeo da se naljutim kad su ovakve stvari u pitanju, od običnih aljkavih slovnih grešaka do pogrešno ispisanih imena i funkcija. Pozdrav IM

Odgovori
pet

12.07.

2019.

Слободан Ћук [neregistrovani] u 20:37

Е, Иване, Иване.....

Једна од првих ствари које те о новинарству науче на факултету, је, да "не крстиш људе". Не може Петрић да постане Петровић, ни Лукић, Луковић........
Када си једног од претходних председника УНС и познатог новинара запамтио по лошем, те 1994. године, како му онда не запамти лично име. Тако си ти Косту Краинчанића прекрстио у Краинчевића.
Е, Иване, Иване.......

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi