Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Trivan: rijaliti prostakluk
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 02. 2011.

Izvor: Dnevnik

Trivan: rijaliti prostakluk

Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je juče da poslednja događanja u rijaliti programima pokazuju da više nema granica u promociji nasilja, prostakluka i govora mržnje i da takvo alarmantno stanje traži ozbiljnu i odlučnu reakciju.

„Antisemitski istupi i govor mržnje koji su se mogli čuti moraju biti ozbiljno sankcionisani, jer je jasno da su, kada je reč o ovim programima, pređene sve zakonske, a ne samo kulturološke granice”, kazala je Trivan za Tanjug.

Ona je na ovaj način reagovala na vređanje pripadnika jevrejskog naroda u rijaliti programu „Dvor” na televiziji Pink.

„Zato RRA mora da preduzme odlučnije mere, a za to mora da ima podršku čitave javnosti, političkih stranaka i civilnog društva”, istakla je Trivan.

Najnoviji incident u emisiji „Dvor” dogodio se kada su učesnici tog programa, pevačica Maja Nikolić i pevač Miloš Bojanić na uvredljiv način govorili o Jevrejima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi