Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Utvrđivanje vlasništva u "Novostima"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 02. 2011.

Izvor: Dnevnik

Utvrđivanje vlasništva u "Novostima"

Predsednik Komisije za hartije od vrednosti Milko Štimac izjavio je danas da će ta komisija do polovine marta završiti kontrolu vlasništva u kompaniji „Novosti” i naložiti da jedna od tri firme koje poseduju većinski udeo objavi ponudu za preuzimanje preostalih akcija.

„Komisija će istrajati u dokazivanju vlasništva u „Novostima” jer ni jedan kupac kapitala ne može ostati prikriven”, rekao je Štimac.

Paket od 62 akcija „Novosti” otkupile su od malih akcionara 2006. na berzi tri firme - Trimaks, Ardos i Karamat, od kojih su dve registrovane u Austriji, a jedna na Kipru. Povezanost tih firmi je u novembru prošle godine počela da ispituje Komisija za hartije od vrednosti, nakon što je Milan Beko javno priznao da je većinski vlasnik „Novosti”.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi