Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Opština finansira RTV
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 02. 2011.

Izvor: Pregled

Opština finansira RTV

Opština Aranđelovac ubuduće će finansirati i privatnu medijsku kuću RTV „Sunce“, jer su takvu odluku usvojili članovi Opštinskog veća koji čine DS, koalicije oko SPS i G17 plus, i LDP koji je u ovom slučaju bio uzdržan.

Iz opštinskog budžeta već se finansira Javno preduzeće za informisanje RTV „Šumadija“, za čiju su delatnost ove godine opredeljena sredstva u iznosu od 12 miliona dinara. Obrazloženje predsednika opštine Vlade Gajića, koji je ovlašćen da potpiše ugovor o poslovnoj saradnji sa RTV „Sunce“ uz naknadu od 2,5 miliona dinara, svodi se na činjenicu da ta privatna medijska kuća jedina ima frekvenciju i dozvolu za rad od RRA i da putem etra pokriva veći deo teritorije opštine Aranđelovac, za razliku od „Šumadije“, koja svoj program emituje u kablovskom sistemu „Kopernikusa“.

On ističe da se RTV „Šumadija“, „radila ne radila, proizvodila ne proizvodila“, finansira kao i sva javna preduzeća iz opštinskog budžeta, što, međutim, ne znači da može da plasira informacije o radu lokalne samouprave do svakog građanina aranđelovačke opštine.

Zaposlenima u RTV „Šumadija“ nije pravo zbog takve odluke Opštinskog veća, jer ionako male zarade primaju sa zakašnjenjem, a oprema, u vrednosti 533.000 dinara, koju su nabavili pre tri meseca, još nije plaćena. Oni smatraju da su 2,5 miliona dinara pod stavkom „tekuće subvencije ostalim medijima“ smišljeno uvršćena u budžet, da bi ih u celosti sada dobilo „Sunce“ i da su pozadinu toga znali svi koji su o tome odlučivali.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi