Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  U januaru osnivačka skupština novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 12. 2010.

Izvor: Pregled

U januaru osnivačka skupština novinara


Republika Srpska

„U Banjaluci će 10. januara biti održana osnivačka skupština udruženja novinara Republike Srpske, koji smatraju da njihove stavove adekvatno ne zastupa Udruženje 'BH novinari“, najavio je predsednik Nezavisnog udruženja novinara RS Dragan Jerinić, a prenosi agencija Srna.

Jerinić u izjavi Srni napominje da je Udruženje novinara RS 2004. godine bilo jedan od osnivača Udruženja „BH novinari“ i da se šest godina kasnije stavovi novinara iz RS potpuno razlikuju od mišljenja federalnih kolega i da nisu apsolutno zaštićeni u okviru ove asocijacije iz Sarajeva.

„Osećamo se prevarenim, jer ništa nije ispunjeno od zajedničkog dogovora u okviru Udruženja „BH novinari“. Narušena je procedura, jer je privatizovano udruženje koje predvodi Borka Rudić i koje je postalo udruženje novinara „Oslobođenja“, „Dana“ i Federalne televizije“, pojasnio je Jerinić.

On je rekao da će na osnivačkoj skupštini u Banjaluci biti usvojena informacija o radu Udruženja „BH novinari“, nakon čega će biti povučena odluka iz 2004. godine o osnivanju ovog udruženja.

„BH novinari nakon toga neće moći da govore da su sastavljeni od tri udruženja, jer nijedno udruženje novinara iz RS neće podržavati njihov rad“, rekao je Jerinić. Jerinić je pozvao sve novinare redakcija iz RS da se jave na mejl adresu „Nezavisnih novina“ da bi dobili materijale za osnivačku skupštinu na kojoj će biti izabrani delegati, skupštinsko rukovodstvo i predsednik udruženja novinara RS.

M. P.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi