Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Uručene godišnje nagrade UNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 12. 2010.

Izvor: Politika

Uručene godišnje nagrade UNS-a


Predsednik žirija, koji je juče uručio godišnje nagrade Udruženja novinara Srbije (UNS) Miodrag Ilić izjavio je da je ove godine bilo dosta ozbiljnih predloga za nagrade i da se žiri trudio da bude maksimalno objektivan.

„Sa žaljenjem kažem da su izostala neka imena, čiji je doprinos veliki, ali broj nagrada je ograničen”, istakao je Ilić prilikom uručenja nagrada.

Dobitnica nagrade za životno delo Ivanka Bešević Boreli, novinarka „Politike” u penziji, naglasila je da je veoma srećna zbog dobijenog priznanja i ocenila da ima još kolega koji zaslužuju ovu nagradu.

„Hvala žiriju što je odluke o nagradama doneo jednoglasno, to je tako retko u našoj zemlji danas”, poručila je dobitnica nagrade za uređivanje „Dimitrije Davidović” novinarka RTV B 92 Ljubica Gojgić.

Dobitnici nagrada „Laza Kostić”, koje se dodeljuju po novinarskim žanrovima, dobili su Ruža Ćirković, novinarka NIN-a i kolumnistkinja lista „Danas” u kategoriji komentara, Željko Marković iz novosadskog „Dnevnika” u kategoriji reportaža, dopisnička ekipa RTS iz Kraljeva u kategoriji vesti i Nemanja Pančić fotoreporter lista „Kurir” u kategoriji fotografije i televizijskog snimka.

Nagrada za karikaturu pripala je karikaturisti lista „Blic” Marku Somborcu, autoru knjige „Budimo ljudi – život i reč patrijarha Pavla”, Jovanu Janjiću dodeljena je nagrada „Žika M. Jovanović” za publicistiku, dok je Zlatnu povelju UNS-a za doprinos razvoju novinarske organizacije dobio odgovorni urednik Srpskog glasa Australije Čedomir Šoškić.

Fonet

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi