Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Najviše "pirata" u Vojvodini i Beogradu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 12. 2010.

Izvor: Danas

Najviše "pirata" u Vojvodini i Beogradu


Beograd - U Srbiji postoji još 46 radio-stanica koje nelegalno emituju program, odnosno rade bez dozvole, dok je za poslednje dve godine 161 „piratska“ stanica prestala sa radom, istakao je juče Milan Janković, direktor Republičke agencije za elektronske komunikacije (Ratel).

Prema podacima Ratela, u Beogradu je evidentirano 11 piratskih emitera, u Novom Sadu osam, Vojvodini 12, dok u ostalim regionima radi 14 nelegalnih stanica. Janković je napomenuo da samo jedna stanica nelegalno emituje program na teritoriji cele Srbije, a reč je o radio-stanici Stil Balkan, koja uprkos većem broju prijava i dalje radi sa 11 lokacija.

Rukovodilac Odeljenja za visokotehnološki kriminal Javnog tužilaštva Branko Stamenković naveo je da će najveći broj prijava protiv nelegalnih emitera biti procesuiran dalje, kao i da će predlagati da se ovim stanicama oduzima oprema. On je naglasio da, u zavisnosti od vrste krivičnog dela i posledica, kazne za nelegalno emitovanje mogu biti i više od pet godina zatvora.

Irini Reljin, pomoćnica ministarke za telekomunikacije i informaciono društvo, objasnila je da Zakonom o telekomunikacijama postoji mogućnost uvođenja inspekcije u ovoj oblasti i da će uskoro biti raspisan konkurs za prijem ljudi na ova mesta.

Antrfile: Oduzimanje brojeva za kvizove

Goran Karadžić, zamenik predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA), rekao je da je ova agencija dosad podnela 146 krivičnih prijava protiv nelegalnih emitera, kao i da je pokrenut monitoring piratskih stanica. Kako je dodao, u saradnji sa Telekomom, piratskim stanicama će se oduzimati telefonski brojevi, koji se koriste za TV i radio kvizove, kako ne bi mogle dodatno da stiču profit.

B. C.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi