Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zaposleni štrajkuju u Niškoj televiziji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 12. 2010.

Izvor: Danas

Zaposleni štrajkuju u Niškoj televiziji


Niš - Zaposleni u Niškoj televiziji, čiji je osnivač Skupština grada, stupili su prošle subote u štrajk po zakonu zbog kašnjenja u isplati zarada.

NTV emituje kratke vesti na sat vremena, centralna informativna emisija u 19 časova skraćena je sa 30 na 10 minuta, a iz programske šeme izbačene su sve emisije koje idu uživo. Zaposleni su nedavno primili prvi deo oktobarske zarade, ali pregovori o isplati preostalih zarada „nisu urodili plodom“.

Član Štrajkačkog odbora, novinar Edo Crnalić precizira da radnici zahtevaju da im se „prebaci devet miliona dinara, prema odluci o rebalansu budžeta, čime bi se ubrzala dinamika isplata“. Prosečna plata u NTV iznosi oko 23.000 dinara, a u njoj je 90 zaposlenih.

Z.M.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi