Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zgroženi ponašanjem Rašića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 12. 2010.

Izvor: Kurir

Zgroženi ponašanjem Rašića


Zbog toga što je Mirko Rašić, Cepterov zastupnik u Srbiji, poručio novinarki da „mu se skine s k...a“, reagovala i strukovna udruženja

Beograd - Povodom ponašanja Mirka Rašića, zastupnika kompanije „Cepter“ u Srbiji koji je, umesto odgovora na pitanja o poslovanju Cepterovih preduzeća u Srbiji, novinarki poručio „skinite mi se s k...a“, žestok protest iskazao je Petar Jeremić, predsednik Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije.



- Zgroženi smo! Poslovanje kompanije ‘’Cepter’’, koja je jedna od najvećih koje posluju u Srbiji i koja je učestvovala u više privatizacija, nesumnjivo je važno za javnost. Utoliko smo više zgroženi rečnikom koji jedan od top menadžera Rašić upotrebljava u komunikaciji s novinarima.

Ne mislim da je to pravilo kompanije ‘’Cepter’’, koja posluje u celom svetu i koja je do sada važila za uglednu, ali top menadžeri su obično i javno lice kompanije u kojoj rade.

Nažalost, Rašićevo ophođenje postalo je praksa koju novopečeni biznismeni sprovode prema novinarima. A to je posledica atmosfere stvorene u poslednje vreme u Srbiji i prakse da se novinari nekažnjeno vređaju, fizički napadaju, pa čak i da ubijaju - kaže Jeremić.

O. N.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi