Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  VAC dostavlja ponudu „Dnevnik holdingu”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 11. 2010.

Izvor: Politika

VAC dostavlja ponudu „Dnevnik holdingu”


Medijska grupacija VAC, u saopštenju upućenom medijima, pozdravila je odluku Dnevnik holdinga da prihvati ponudu i da VAC-ov udeo u zajedničkom preduzeću Dnevnik Vojvodina pres (DVP) pokloni zaposlenima DVP-a.

– Ovom značajnom odlukom Dnevnik holdinga smo otišli jedan veliki korak dalje u nameri da naš udeo od 55 odsto u DVP-u poklonimo zaposlenima – rekao je Peter Lange, član VAC-ovog poslovodstva i njihov predstavnik u Srbiji.

U saopštenju upućenom medijima, rečeno je da će VAC grupacija sutra dostaviti „Dnevnik holdingu” potpisanu i overenu zvaničnu ponudu.

– S obzirom na to da je Dnevnik holdingu sadržaj ponude odavno poznat, očekujemo odmah i pismenu potvrdu – rekao je Lange i istakao da je obećanje Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine da ubuduće sa pet miliona dinara mesečno potpomaže „Dnevnik”.

Poklanjanje udela u DVP-u, podsećaju u VAC-u, će se izvršiti samo ukoliko Dnevnik holding odustane od svih potraživanja prema ovoj medijskog grupaciji.

– Da bi u ekonomski teškim vremenima pomogla dnevnom listu i zaposlenima VAC bi kao sastavni deo poklona odustao i od 55 odsto, odnosno 1,8 miliona evra pozajmice svojih osnivača. Preostale kredite VAC grupacija namerava da prolongira na pet godina i za taj period se odriče pripadajućih kamata – navodi se u saopštenju.

V. M. D.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi