Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RRA ne zna o o čemu su pričali Porfirije i grčki milioner?!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 09. 2010.

Izvor: Pres

RRA ne zna o o čemu su pričali Porfirije i grčki milioner?!


Prodaja B92 iza kulisa

Beograd - Goran Karadžić, zamenik predsednika Radiodifuzne agencije, kaže da ga je predsednik RRA vladika Porfirije obavestio da će se sastati sa vlasnikomgrčke TV Antena Minosom Kirijakuom u hotelu „Hajat“, ali da ne zna o čemu suoni razgovarali.

Pres je juče objavio fotografije njihovog susreta prilikom kojeg je, kako smonezvanično saznali, tema razgovora bila kako da TV Antena, koja je već u Srbijikupila TV Foks, preuzme i TV B2.- Video sam te vaše slike na kojima se vidi da vladika Porfirije ulazi kroz holhotela „Hajat“, gde dnevno prođe hiljadu ljudi. Nemam nameru da tokomentarišem! Vladika me je prethodno obavestio o tom sastanku i ja sam zanjega znao. Ne vidim ništa čudno i sporno u tome jer se vladika sastaje savodećim ljudima mnogih nacionalnih televizija - rekao je Karadžić.

„Nema ničeg dramatičnog“Ipak, iako ga je vladika obavestio da će imati sastanak, Karadžić kaže da nezna sa kim se on sve tačno sastao i šta je bila tema razgovora. Premanezvaničnim informacijama, TV Antena je već potpisala predugovor odokapitalizaciji B92, kojim postaje vlasnik 51 odsto te televizije. Međutim, problem je što naš zakon ne dozvoljava da jedna medijska kuća može da budevlasnik dve televizije s nacionalnom frekvencijom jer su Grci već kupili TVFoks. Navodno je rešavanje ovog problema bilo tema sastanka u „Ridžensi klubu“hotela „Hajat“.

- Vladiku morate da pitate o čemu su razgovarali na tom sastanku, jer je onprisustvovao, a ne ja. Apsolutno je normalno da se predsednik RRA sastaje sapredstavnicima velikih televizija. On se tako prošlog meseca sastao i saAleksandrom Tijanićem i Željkom Mitrovićem. Nije reč ni kakvom tajnom sastanku,ali ne znam sa kim se tačno sastao jer se nismo čuli posle tog sastanka.Začuđen sam da ste vi tome dali takav publicitet i dramatičnu notu, jer utakvom jednom sastanku nema ničeg dramatičnog - kazao je zamenik vladikePorfirija.

Vladika ćuti


Fotoreporter Pressa zabeležio je kada su iz sale za sastanke na sedmom spratuhotela „Hajat“ izašli vladika Porfirije i Džonatan Proktor, jedan od saradnikavlasnika TV Antena, koji je glavni pregovarač o dokapitalizaciji televizije B92.Vladika Porfirije, kao i Veran Matić, glavni i odgovorni urednik televizijeB92, ni juče nisu odgovarali na brojne pozive novinara Pressa kako bismo odnjih saznali više o detaljima sastanka i prodaji ove televizije.
A.M.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi