Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Udar na slobodu medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 07. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Udar na slobodu medija


Brojna reagovanja zbog napada na novinara Teofila Pančića

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da policija intenzivno radi na rasvetljavanju napada na kolumnistu nedeljnika „Vreme“ Teofila Pančića i da se nada da će uskoro moći da saopšti prve informacije, jer već postoje neka saznanja.

- Imajući u vidu da su novinari javne ličnosti koje obavljaju veoma složene zadatke MUP bez obzira da li je to zakonska kategorija ili ne smatra da je svaki napad na novinara napad na službeno lice - rekao je Dačić novinarima u Skupštini Srbije.

Republičko javno tužilaštvo najoštrije je osudilo brutalni napad na novinara nedeljnika „Vreme“ Teofila Pančića i najavilo da će, u saradnji sa policijom, preduzeti sve mere da se napadači inentifikuju i najoštrije kazne, najavio je Vladimir Đorđević, šef kabineta tužilaštva.

Napad je osudila i Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), uz ocenu da „takvi napadi žele da ućutkaju kritičko i hrabro novinarstvo i miniraju demokratske vrednosti zemlje“.

Reagovala je i Medijska organizacija za jugoistočnu Evropu (SEEMO) okarakterisavši napad na Pančića kao „flagrantno kršenje slobode štampe“.

Posle napada na Teofila Pančića, koji se dogodio u subotu uveče u gradskom autobusu u Zemunu, kada su ga metalnom šipkom pretukla dvojica mladića, reagovale su i mnogobrojne političke partije i državni zvaničnici, osuđujući napad na novinara „Vremena“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi