Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Promene na čelu televizije u Smederevu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 06. 2010.

Izvor: Večernje novosti - Srbija

Promene na čelu televizije u Smederevu


Smederevo - Nebojša Ristić, predsednik resornog odbora za medije i medijsku politiku Demokratske stranke, biće novi direktor Televizije Smederevo, saznaju Novosti. Ristić na ovo mesto dolazi sa funkcije savetnika za medije “Komiko ojla”, koji će graditi rafineriju u Smederevu.

Direktoru gradske televizije Igoru Đokiću, preti smena, jer je na ovo mesto došao kao kadar “Koalicije za bolje Smederevo” koja je istupila iz vlasti. Ovu funkciju, preuzeće kadar demokrata, a što je još zanimljivije, prvi čovek za medije je iz srpske ispostave američkog investitora buduće rafinerije.Nebojša Ristić za “Novosti” potvrđuje da je viđen za budućeg direktora televizije i to na predlog kolege iz DS,Predraga Umičevića, gradonačelnika Smedereva.

- To pitanje rešićemo za dva dana - kaže Ristić uz napomenu da neće napuštati mesto savetnika u “Komiko ojlu” na koje je postavljen 2009. godine u decembru. Ova dvojna funkcija, saznajemo, bila je uslov da Ristić prihvati nameštenje i to, kako se veruje, više kao partijsku dužnost nego profesionalni izazov.

- Ako budem direktor TV Smederevo, to će biti privremeno, na određeno vreme - kaže Ristić koji od 2006. vodi odbor za medije Demokratske stranke.Ristić je predstavljen novinarima u januaru kad je “Komiko ojl”, predao ponudu za gradnju rafinerije. On je u “Komiko ojl” navodno i poslat iz Demokratske stranke, jer je rafinerija projekat demokrata.

Antrfile: Referendum

Referednum o rafineriji zakazan je za 8. avgust, a od odluke građana zavisi sudbina ove investicije. Po mnogima, ovo je idealan trenutak da se medijska kampanja, za i protiv rafinerije, kontroliše upravo sa mesta direktora najuticajnijeg lokalnog medija.Prve reakcije na opasnost da će tv program biti uređivan po ukusu vrha DS i “Komiko ojla” očekuju se već danas na sednici Skupštine.

Diplomirani politikolog

NebojŠa Ristić je diplomirani politikolog, a radio je u više medijskih kuća. Karijeru je započeo u rodnoj Sokobanji kao urednik lokalne televizije. Uhapšen je aprila 1999. godine za vreme bombardovanja zbog istaknutog plakata “Fri press” na prozoru TV Soko i osuđen na godinu dana zatvora zbog širenja lažnih vesti.

J. Ilić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi