Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Dnevnik“ ponovo u prodaji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 06. 2010.

Izvor: Danas

„Dnevnik“ ponovo u prodaji


Problemi najstarijeg dnevnog lista na srpskom jeziku u Vojvodini

Novi Sad - Posle jednog dana prekida novosadski „Dnevnik“ je od juče ponovo u prodaji. Mada mu je juče nedostajao dodatak „Nedeljni ručak“, imao je zato TV program, koji je trebalo da se pojavi u subotnjem broju.

Redakcija je u svom obrazloženju o neizlaženju najstarijeg dnevnog lista na srpskom jeziku u Vojvodini, uz izvinjenje čitaocima i komitentima, navela da subotnji broj nije izašao zbog štrajka radnika štamparije „Dnevnik Holdinga“.

Nedeljni broj štampan je u štampariji Novinsko-izdavačke kuće „Forum“, u kojoj se, prevashodno, štampaju izdanja na mađarskom jeziku. Kako će se stvari dalje odvijati u Holdingu, koji je manjinski vlasnik (45 odsto akcija) „Dnevnik Vojvodina presa“ (DVP), u čijem sastavu je i list „Dnevnik“, znaće se više u utorak kada u Novi Sad dođe delegacija VAC-a, većinskog vlasnika.

VAC je ranije najavio odlazak sa srpskog tržišta, a pravo preče kupovine 55 odsto akcija DVP ima Holding, čiji je osnivač Skupština Vojvodine. Skupština akcionara Holdinga je prošlog petka donela odluku da tuži VAC ukoliko ne ispuni sve obaveze prema ugovoru o osnivanju DVP iz oktobra 2003. godine. Prema računici te novinsko-izdavačke kuće, nemački partner je dužan šest miliona evra.

R. D.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi