Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Odustali od istrage za pretnje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 05. 2010.

Izvor: Blic

Odustali od istrage za pretnje


Beograd - Istražni sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu doneo je rešenje o obustavljanju istrage protiv petorice navijača, osumnjičenih za ugrožavanje sigurnosti Brankice Stanković, autorke „Insajdera“.

Kako se navodi u rešenju, istraga je obustavljena protiv Aleksandra Koprivice, Aleksandra Ivanovića, Miloša Živančevića, Dragutina Baraća i Bojana Glišovića. Kako saznaje „Blic“, protiv njih je u decembru podneta krivična prijava. U obrazloženju rešenja suda navodi se da je istražni sudija obustavio istragu zbog toga što je tužilac Prvog osnovnog tužilaštva odustao od daljeg krivičnog gonjenja okrivljenih.

Međutim, nejasno je zbog čega je tužilaštvo obustavilo istragu. Nedavno je isti sud u drugom sudskom postupku odbacio optužnicu protiv šestorice navijača Partizana koji su na utakmici Partizan - Šahtjor prošlog decembra Brankici Stanković skandirali: „Otrovna si kao zmija, proći ćeš k’o Ćuruvija“. Sudsko veće kojim je predsedavala Jelena Milinović ocenilo je da se radi o uvredi, a ne o pretnji smrću. Pred istim sudom Stefan Hadžiantonović iz Beograda osuđen je nepravosnažno na godinu i tri meseca zatvora zbog pretnji upućenih novinarki B92. I Vladimir Samardžić iz Novog Sada osuđen je na tri meseca zbog pretnji poslatih mejlom autorki „Insajdera“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi