Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tanjug plaća odštetu zbog intervjua
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 04. 2010.

Izvor: Kurir

Tanjug plaća odštetu zbog intervjua


BEOGRAD - Privredni apelacioni sud potvrdio je prvostepenu presudu Trgovinskog suda kojom je Javno preduzeće „Novinska agencija Tanjug“ obavezano da isplati naknadu NIP „FoNet d.o.o.“ za neovlašćeno korišćenje ekskluzivnog intervjua predsednika Srbije Borisa Tadića novinskoj agenciji FoNet 7. oktobra 2007. godine, javlja FoNet.

U prvostepenom postupku Trgovinski sud je u presudi od 4. decembra 2008. godine, „na osnovu izvedenih dokaza i nespornih činjenica“, utvrdio da je intervju dat FoNetu, koji ga je i emitovao u svom servisu vesti.


Sud je, istovremeno, konstatovao da je intervju 8. oktobra 2007. godine objavljen na naslovnoj strani dnevnog lista Politika s potpisom Tanjuga, bez navođenja da je preuzet od FoNeta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi