Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tri decenije "Susretanja"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 12. 2011.

Izvor: www.rts.rs

Tri decenije "Susretanja"

Gala koncertom pod nazivom "Susret sa Mokranjcem" emisija "Susretanja" na Prvom programu Radio Beograda obeležava tri decenije emitovanja. Emisija se trudi da predstavi umetničku muziku onako kako zahtevaju savremeni mediji, kaže autorka Aleksandra Paladin.



Emisija "Susretanja", koja se svakog radnog dana emituje na prvom programu Radio Beograda, obeležava 30 godina postojanja. Tim povodom večeras će u dvorani Kolarčeve zadužbine biti održan koncert pod nazivom "Susret sa Mokranjcem".


Muziku najznačajnijeg srpskog kompozitora Stevana Mokranjca izvešće Big Bend RTS-a, Mešoviti hor RTS-a i Narodni orkestar RTS-a, sa dirigentima Ivanom Ilićem i Stankom Jovanovićem.

Svakog radnog dana Aleksandra Paladin, urednica emisije "Susretanja" pozdravlja slušaoce Prvog programa Radio Beograda i informiše ih o svim muzičkim zbivanjima u Beogradu i šire. Tokom proteklih 30 godina ovu emisiju uređivale su i vodile naše eminentne medijske ličnosti.

Emisija je postepeno evoluirala i s obzirom na to da se emituje u okviru Informativnog programa Radio Beograda prerasla u svojevrstan dnevnik klasične muzike.

"To što Radio obavlja je jedna od funkcije javnog servisa. Dakle, da obavesti, ali i da obrazuje one koji ne znaju puno o klasičnoj muzici, a zatekli su se na našim talasima", kaže Đorđe Vlajić, glavni i odgovorni urednik Prvog programa Radio Beograda.

Skoro da nema umetnika čiji nastup nije zabeležen i komentarisan u ovoj emisiji, i skoro da nema mladog umetnika kome na startu "Susretanja" nisu pružili podršku.

"Susretanje" je emisija koja se trudi da predstavi umetničku muziku onako kako zahtevaju savremeni mediji, da budemo aktuelni i da naše slušalište bude od najmlađih do najstarijih", kaže Aleksandra Paladin, urednik emisije "Susretanja".



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi