Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Da li je ministar tražio snimke sa Jarinja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 12. 2011.

Izvor: Politika

Da li je ministar tražio snimke sa Jarinja

„Politika” je juče objavila odgovor Ministarstva odbrane na ponovljeni zahtev Udruženja novinara Srbije da se javnosti predoče sve činjenice o incidentima na Jarinju i Jagnjenici u kojim su povređeni srpski civili, uključujući i snimke u posedu NATO-a, o kojim je ovih dana govorio komandant Kfora Drevs (Ministarstvo odbrane: „Dokument Kfora dokazuje da nemamo video snimke sa Jarinja”).


Saznali smo iz „Politike” da Kfor nije dostavio Ministarstvu odbrane nijedan od tih snimaka, ali još nemamo informaciju o tome da li su srpski organi zahtevali snimke i ostale eventualne dokaze o navodnim napadima civila na pripadnike NATO-a na ovim prelazima.

Podsećam da je Kfor tim napadima zvanično pravdao upotrebu bojeve municije protiv građana na severu Kosova.

Udruženje novinara Srbije u septembru i oktobru je u više navrata tražilo da se snimci pruže na uvid javnosti, kao i da se obezbedi njihova nezavisna analiza, posle čega je ministar Šutanovac kategorički tvrdio da „snimak o Jarinju ne postoji” i optužio nas da „dezavuišemo” javnost. Na osnovu kojih podataka je onda ministar odbrane svojevremeno tvrdio da je „istina negde na sredini”, odnosno da srpski mediji nisu objektivno obavestili javnost o događajima? I da li je ikada tražio da mu Kfor dostavi snimke?

Ljiljana Smajlović, predsednica Udruženja novinara Srbije


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi