Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Država pogazila medijsku strategiju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 12. 2011.

Izvor: Pregled

Država pogazila medijsku strategiju

Beograd - Država nema nameru da prekine finansiranje medija ni 2012. godine, pa će poreski obveznici Srbije za medije dnevno izdvajati milion dinara ili 10.000 evra, a najveći deo će dobijati Tanjug, što je primer nedomaćinskog poslovanja, istakli su juče čelnici novinarskih i medijskih udruženja.


„Time je pogažena medijska strategija, usvojena u septembru na telefonskoj sednici Vlade, jer je strategijom predviđeno povlačenje države iz medija i prelazak na projektno finansiranje“, rekao je predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović na konferenciji za novinare u pres-centru Udurženja novinara Srbije (UNS).

Budžetom za 2012. predviđeno je izdvajanje 368 miliona dinara za agenciju Tanjug, Panoramu, Jugoslovenski pregled i Međunarodni radio Srbija.

Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović upitala je odakle potiče novac kojim bi „Kurir“ kupio „Politiku“. Ona je rekla da je moguće da će ljudi bliski vlasti „zacementirati vlasništvo nad medijima“ a da se neće znati poreklo novca kojim su kupili medije.

Beta

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi