Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mog brata se sete samo tokom izborne kampanje!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 08. 2011.

Izvor: Pres

Mog brata se sete samo tokom izborne kampanje!

Jovo Ćuruvija: Tužilac mora da podnese ostavku Jovo Ćuruvija, brat ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, kaže da se tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević njegovog brata obično seti pred izbore.


On kaže da izjava tužioca da će biti rešen slučaj ubistva Ćuruvije, kao i mnoge koje je slušao i čitao od 11. aprila 1999. godine kada je vlasnik „Dnevnog telegrafa“ ubijen, služi za predizborne manipulacije.

- Da je ovo ozbiljna država, Miljku Radisavljeviću bi bio dat rok od šest meseci da razreši ubistvo za koje se zna da ga je država organizovala. Državni službenici su saopštavali ubicama Slavkovo kretanje i servisirali njegovo ubistvo. Miljko Radisavljević to dobro zna, ali i pored tih saznanja niko od saučesnika i „servisera“ nije osuđen - rekao je Jovo Ćuruvija.

On je dodao da tužilac za organizovani kriminal treba da bude smenjen.

- Na njegovo mesto treba da dođe tužilac koji ima dovoljno hrabrosti da pohapsi ubice i njihove pomagače. Ovako nam ostaje prazna priča, prazna izjava - do nekih sledećih izbora - naglasio je brat ubijenog novinara.

Ljuba Milanović, koji je vodio policijsku istragu u vezi sa Ćuruvijinim ubistvom, naveo je da posle devet godina jedva čeka da vidi šta je bilo.

- Plašim se samo da izjave poput te tužiočeve nisu samo tu da bi oni zaradili platu. Ja sam sklonjen, ali niko ne pita pod čijim pritiskom. Da se ja pitam, rekao bih, evo dajem rok od šest ili devet meseci da razrešim taj slučaj, a ako to ne bih uspeo, rekao bih javno zbog čega nisam uspeo i dao ostavku - rekao je Milanović.

Tužilac je, podsetimo, izjavio: „Kada je reč o Slavku Ćuruviji nemam nikakve dileme, niti sumnje da ćemo ovaj slučaj rešiti. Postoje i konkretni razlozi zbog kojih mogu da iznesem takve tvrdnje“.

M. Dudvarski

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi