Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Televizija tužila bivšeg direktora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 01. 2011.

Izvor: Pravda

Televizija tužila bivšeg direktora

Novinarska rašomonijada na leskovački način

Leskovac – Nedavno privatizovana Televizija Leskovac tužila je osnovnom sudu u ovom gradu bivšeg direktora i novinara ove kuće Zorana Rakića. Po rečima odgovornih u ovoj televiziji, on je neosnovanom tužbom za nadoknadu dohotka na duže vreme blokirao račun ove novinske kuće za više od 300.000 dinara. Zoran Rakić demantuje te optužbe.

Televizija Leskovac nastala je izdvajanjem dela redakcije iz ovdašnjeg Radio Leskovca u samostalnu redakciju, pre oko petnaestak godina. Desetak godina kasnije, ona je poslovala kao javno preduzeće u nadležnosti Gradske skupštine, a onda je, posle sprovedenog tendera, pre nekoliko godina kod republičke Agencije za privatizaciju prodata vlasnicima privatne građevinske kompanije „Produkt“, iz leskovačkog sela Pečenjevce.

Odmah posle prodaje društvene televizije, 17 zaposlenih iz ove redakcije, među kojima i politikolog Zoran Rakić, današnji direktor leskovačkog Narodnog pozorišta, uz odgovarajuću otpremninu napustilo je posao.

Po tvrđenju novinara Rakića, televizija mu je tada ostala dužna oko desetak ličnih dohodaka i regres na ime godišnjeg odmora, pa ih je iz tih razloga tužio.

Današnji vlasnik ove medijske kuće, Vladica Jovanović, u saopštenju za medije istakao je da je odmah nakon privatizacije televizije bivšem direktoru i novinaru Rakiću isplatio kompletan iznos, a on o tome nije obavestio nadležni sud, već je blokada računa nastavljena, uz zakonsku zateznu kamatu. Iz tih razloga on je utužio bivšeg direktora Rakića za krivično delo prevare radi sticanja protivpravnih imovinskih koristi.

U saopštenju televizije se navode, između ostalog, i političke pikanterije iz biografije novinara Rakića.

Rakić za „Pravdu“ ističe svoju spremnost da javnosti i merodavnoj finansijskoj kontroli dostavi na uvid dokument iz koga se vidi da ta tvrdnja redakcije TV Leskovac nije tačna.

– Krajnje je vreme da se redakcija TV Leskovac bavi svojim poslom, a ne mojim blaćenjem. Ako su tačni navodi menadžmenta televizije, da uopšte nisu dužni radnicima, kako je onda moguće da njihov dug pred sudom dostigne vrtoglavu cifru? – pita novinar Rakić.

Prema rečima Rakića, njegove navode na suđenju potvrdio je i svedok, novinar Aleksandar Davinić, jedan od bivših direktora u vreme vlasti Slobodana Miloševića.

Antrfile : Propao pokušaj formiranja gradske TV

Odmah posle prodaje TV Leskovac privatnom vlasniku, predsednik GS i lider SPS-a u Leskovcu Živojin Stefanović pokrenuo je inicijativu da se u okviru već postojeće redakcije Radio Leskovca formira nova TV Leskovac u vlasništvu grada, ali je, zarad opstanka žuto-crvene koalicije na vlasti, ova ideja naglo utihnula.

T. Stevanović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi