Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Umro novinar Miodrag Stojiljković
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 01. 2011.

Izvor: Blic onlajn

Umro novinar Miodrag Stojiljković

Rođen je u jednom kućerku u ulici Ilije Garašanina u Beogradu, koji se i danas nalazi na istom mestu na broju 12.



Novinarsku karijeru počeo je 1959. godine i za četiri decenije novinarskog rada ostvario je više stotina sportskih prenosa. Slušaocima Radio Beograda prenosio je atmosferu i rezultate sa više evropskih i svetskih prvenstava i Olimpijskih igara.

Kao urednik Sportske redakcije Radio Beograda, Stojiljković je među prvima afirmisao takozvane male sportove - biciklizam, stoni tenis, rvanje.

Posebno se pamte njegovi prenosi "večitih" fudbalskih derbija, utakmica Crvene zvezde do finala Kupa UEFA 1979. godine i komentari u emisiji "Vreme sporta i razonode".

Stojiljković je odlikovan Ordenom zasluga za narod sa srebrnom zvezdom, a dobitnik brojnih društvenih i novinarskih priznanja, među kojima i Majske nagrade SOFK Srbije, Specijalnog priznanja Udruženja novinara Srbije i godišnje nagrade RTS-a.

Udruženje sportskih novinara Srbije nagradilo ga je Zlatnim mikrofonom "Radivoje Marković", a dobitnik je i nagrade za životno delo Udruženja sportskih novinara 1996. godine.

Stojiljković će biti sahranjen u subotu u 15 časova na Novom groblju u Beogradu.

Tanjug

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi