Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Otiću februarska
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 01. 2011.

Izvor: Večernje novosti

Otiću februarska

Komisija za dodelu nagrada odlučila Odlučujući između devetoro kandidata za Februarsku nagradu Novog Sada za 2010. godinu, članovi gradske Komisije za dodelu nagrada i priznanja odlučili su da za to prestižno priznanje predlože Boru Otića, novinara Radio-televizije Vojvodine i autora emisije ”5 kazanje”.

Njega je za nagradu predložilo Udruženje građana ”Vojvođansko udruženje preduzetnika”, a o predlogu Komisije će se izjasniti odbornici Skupštine grada na svečanoj sednici, 28. januara.

Pored Otića, kandidati za nagradu koja se dodeljuje u znak sećanja na 1. februar 1748. godine, kada je Novi Sad dobio status slobodnog grada, bili su akademik Čedomir Popov, predsednik ogranka SANU u Novom Sadu, slikar Giga Đuragić Dile, glumica Emina Elor, lekar Vladimir Jokanovič, mr Radivoj Mračević, (Društvo za borbu protiv šećerne bolesti Novi Sad), glavni i odgovorni urednik Novosadske enciklopedije dr Dušan Popov, markentiški stručnjak Dragan Kosanović i primabalerina Oksana Storožuk.

Priznanje se dodeljuje istaknutim pojedincima, koji su svojim aktivnostima u kulturi, umetnosti, književnosti ili naučnoistraživačkoj delatnosti znatno doprineli afirmaciji Novog Sada.

Lj. P.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi