Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vasin: Bili smo jasni - zaposleni u DVP-u većinski vlasnici lista
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 12. 2010.

Izvor: Dnevnik

Vasin: Bili smo jasni - zaposleni u DVP-u većinski vlasnici lista

U Vladi Vojvodine održan sastanak s rukovodstvom i sindikalcima „Dnevnik Vojvodina Presa“ i „Dnevnik holdinga“

Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin ponovio je jasan stav Vlade Vojvodine, definisan u odluci usvojenoj 29. septembra, da prihvata ponudu „Medijske grupacije VAC“ da pokloni svoj udeo od 55 odsto zaposlenima u „Dnevnik Vojvodina presu“, navodi se u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za informacije nakon jučerašnjeg sastanka s rukovodstvom, predstavnicima sindikata i zaposlenih „Dnevnik Vojvodina presa“ i „Dnevnik holdinga“.

„Naš stav je jasan i niko iz ’Dnevnik holdinga’ ne može nastupati mimo volje svog osnivača. Nesporna je činjenica da je za realizaciju ove odluke potrebna saglasnost Agencije za privatizaciju, budući da je ’Dnevnik holding’ u postupku restukturiranja i zbog toga smo danas uputili dopis Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja s molbom da Agencija u potpunosti podrži odluku Vlade Vojvodine, i očekujemo pozitivan odgovor. Kada odluka Agencije stigne, ne postoji više nijedna prepreka da se s VAC-om u celosti potpiše ugovor i da se nakon toga aktivira stručna grupa sastavljenja od pravnika i stručnjaka sve tri strane, koja treba da pronađe pravni put za relizaciju ove ponude“, naveo je Vasin.

On je ponovio da je ponuda VAC-a dobar vetar u leđa za sve što Vlada Vojvodine radi na revitalizaciji „Dnevnik holdinga“, te da je od trenutka kada je izneta kao mogućnost prihvaćena kao pozitivan model, jer se prvi put u našoj zemlji pruža prilika zaposlenima da u svom preduzeću postanu većinski vlasnici, navodi se u saopštenju.

S druge strane, dodao je Vasin, naš strateški cilj je da se list „Dnevnik“, kao jedini list pokrajinskog značaja na srpskom jeziku, piše i štampa u prijateljskoj atmosferi, zbog čega je važno da se uspostavi dobar odnos između ova dva preduzeća. Stoga je dogovoreno da od ponedeljka ovaj list ponovo počne da izlazi iz Štamparije „Dnevnik holdinga“, kazao je on.

Potpredsednica Vlade Vojvodine i sekretarka za informacije Ana Tomanova-Makanova je naglasila da je strateški cilj Pokrajinske vlade da se oba preduzeća osposobe za uspešno tržišno poslovanje, kao i da zaposleni u njima budu u istom društvenoekonomskom položaju, navodi se u saopštenju.

Stoga je neophodno, dodaje se, da se zajedničkim aktivnostima rukovodstva, sindikata i zaposlenih situacija u oba preduzeća što pre konsoliduje i sačuvaju sva izdanja koja ove ugledne novinske kuće s dugom tradicijom izdaju.

Sastanku o aktuelnoj situaciji povodom ponude VAC-a da svoj deo vlasništva u listu „Dnevnik“ pokloni zaposlenima u „Dnevnik Vojvodina presu“ prisustvovali su direktor DVP-a Duško Vlaović, v. d. direktora „Dnevnik holdinga“ Jasmina Mašulović, predsednik Upravnog odbora Holdinga Zlatimir Momirov, glavni i odgovorni urednik lista „Dnevnik“ Aleksandar Đivuljskij, predstavnici sindikata Branko Vučinić i Dušanka Vujošević iz DVP-a, predstavnica Saveta zaposlenih DVP-a Danica Devečerski, Stevan Tomin iz Štamparije Holdinga i predsednik Gradskog veća Saveza samostalnih sindikata Novog Sada Drago Đokić.

E. D.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi