Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  “Pančevcu“ preti gašenje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 12. 2010.

Izvor: Večernje novosti

“Pančevcu“ preti gašenje

Posledice loše privatizacije i dalje ne daju najstarijem listu na Balkanu da stane na noge



Najstarijem listu na Balkanu, „Pančevcu“, blokiran je račun i preti mu zatvaranje. Banka im je blokirala račun zbog neplaćanja kredita koji je bivši vlasnik uzeo za svoju drugu firmu, a „Pančevac“ imenovao za jemca.

Tek što je redakcija pomislila da je stala na noge posle raskida pogubnog ugovora o privatizaciji, stigao je neočekivan udarac - zaduženje od 1,2 miliona evra, koje bi zatvorilo i mnogo veće novinske kuće, a ne lokalni list.

Kredit je bivši vlasnik Dobrosav Marković uzeo 2009. godine za investicije u A.D. Tamiš, a za jemca odredio „Pančevac“ i još tri firme u svom vlasništvu.

- Nismo ni znali da je uzeo kredit i da smo mi garanti. U kreditnom birou ne postoji taj podatak, a tadašnji direktor „Pančevca“ Zoran Spremo, koga je Marković postavio, sada tvrdi da se ne seća da je potpisao 10 menica kao garanciju - šokirani su novinari ovog nedeljnika.

- Ugovor o privatizaciji država je raskinula početkom ove godine i za manje od godinu dana uspeli smo da vratimo veliki deo dugova napravljenih u vreme Markovića. A sada smo se našli u bezizlaznoj situaciji.

Zaposleni se nadaju da će država da reaguje i pomogne da se račun odblokira, a „Pančevac“ oslobodi zaduženja u koje ga je uvukao bivši gazda.

I. M.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi