Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ekološko priznanje novinarki Danasa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 12. 2010.

Izvor: Danas

Ekološko priznanje novinarki Danasa

Dodeljene godišnje nagrade za najistaknutije novinare i aktiviste u oblasti zaštite životne sredine




Novi Sad - Udruženje novinara Ekovest i Vojvođanska zelena inicijativa dodelili su u subotu u Novom Sadu četvrtu godinu zaredom tradicionalna godišnja priznanja za najistaknutije novinare i aktiviste u zaštiti životne sredine. Nagradu za istraživačko novinarstvo u oblasti ekologije dobila je Katarina Živanović, novinarka Danasa.


Žiri je ocenio da je Živanovićeva pored istraživačkih tekstova iz raznih oblasti, posebno mesto posvetila ekološkim temama.

„Ona o temama iz ekologije i zaštite životne sredine piše objektivno, analitički, ukazujući na probleme ali i mogućnost njihovih rešavanja. Zahvaljujući njenoj istrajnosti i ličnom doprinosu, aktuelne ekološke teme zastupljene su u listu za koji piše“, stoji u obrazloženju.

Nagrade su dobili i Violeta Jovanov Peštanac, novinarka Radio Pančeva, časopis o ekologiji, zaštiti životne sredine, održivom razvoju i zdravim stilovima života Ekolist, predsednik udruženja Ekopark iz Kragujevca Slađan Rakić i najvolonter 2010. Aleksandar Vukčević iz Novog Sada.

D. P.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi