Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Prvo pare, pa uživo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 09. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Prvo pare, pa uživo

Sastanak Tijanića i Slavice Đukić-Dejanović ove nedelje


Dug prema RTS 3,3 miliona evra. Parlament nema novca

Dogovor o tome hoće li skupštinske polemike tokom jesenje parlamentarne sezone biti na Javnom servisu, treba da padne ove nedelje.

Generalni sekretar parlamenta Veljko Odalović kaže za ”Novosti” da se će do kraja sedmice za stolom naći predsednica zakonodavnog doma Slavica Đukić-Dejanović i prvi čovek RTS Aleksandar Tijanić. Tražiće se rešenje kako regulisati dug od 3,3 miliona evra, koliko je, po zvaničnom cenovniku usluga RTS, televiziju za poslednje dve i po godine, koštao prenos poslaničkih debata.

U pismu koje je kolegijum RTS poslao prvoj dami Skupštine podseća se na troškove i traži da se oni uvrste u rebalans za ovu i budžet za narednu godinu.

- Para nemamo - jasan je Odalović. - Napravili smo predlog budžeta bez ovih troškova. Razgovaraćemo, pa možemo da tražimo dodatna sredstva za prenose. Treba da napravimo proračun, bilo bi korektno da se suma smanji. Do sada smo se uvek dogovarali, pa mislim da neće biti problem ni ovog puta.Među predlozima koji će se naći na stolu biće i otplata na rate.Inače, osnivanje parlamentarnog kanala, što bi bilo najbolje rešenje, daleko je zbog nedostatka novca.

Antrfile : Start 4. oktobra

Poslanici se u klupe najverovatnije vraćaju tek 4. oktobra. Vlada ne šalje zahtev za vanrednu sednicu, u proceduri ima malo zakona, pa će sala biti prazna do redovnog jesenjeg zasedanja. Kako 1. oktobar i start ”jesenjeg polugodišta” pada u petak, poslanici su odlučili da ispoštuju poslovnik koji predviđa da rad počinje u ponedeljak, pa će sednica biti 4. oktobra.
S.S.R.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi