Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Šest meseci sa obezbeđenjem
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 05. 2010.

Izvor: Blic

Šest meseci sa obezbeđenjem

Beograd - Novinarka Televizije B92 Brankica Stanković ne radi emisiju „Insajder“ jer, kako kaže, za to ne postoje uslovi pošto šest meseci živi pod policijskim obezbeđenjem posle serijala o huliganima u Srbiji.




Autorka „Insajdera“ rekla je u intervjuu za „Kažiprst“ da se odnos države prema huliganima i nasilnicima suštinski ništa nije promenio.

- Ne znam kako bih ja sad mogla da odem da snimam neki intervju sa nekim sagovornikom ili da se vidim sa svojim izvorom jer ja gde god da idem, moram da idem sa obezbeđenjem. Meni to prosto ne ide jedno sa drugim - rekla je Brankica Stanković.Ona je navela da joj se život promenio od kada ima policijsko obezbeđenje i da svoju privatnost ima samo u stanu.

- Kada se uzme u obzir da imam 35 godina i da stvarno mislim da sam svoj posao radila na najpošteniji način, meni je to strašno. Ja ne vidim nijedan razlog zašto mene policija treba da čuva. Ja sam par puta i tražila da mi se ukine obezbeđenje upravo zbog toga što ja nemam svest da mi je bezbednost ugrožena. Oni su rekli da to ne dolazi u obzir. I verovatno je njihova obaveza da štite sve građane koji su ugroženi, ali isto tako je obaveza ove države da suštinski reši problem. Dakle, šta to znači, da ja treba godinama da živim sa obezbeđenjem kao novinar ili će se država obračunati sa onima koji prete ili koji su potencijalna opasnost za bilo koga, pa i za mene? - pita se autorka „Insajdera“.

Emisija „Insajder“ od 2004. do danas bavila se pozadinom ubistva premijera Srbije, švercom cigareta, organizacijom tajnih službi, propustima MUP-a Srbije, fudbalskom, pravosudnom i građevinskom mafijom, kao i korupcijom u nadležnim institucijama, biznismenima, pljačkom države, privatizacijom.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi