Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Stare tužbe koče novi početak
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 03. 2012.

Izvor: Dnevnik

Stare tužbe koče novi početak

Nevolje Radio Sombora se nastavljaju



Sombor - Kada je svojevremeno, potpuno opravdano, poništena prilično bizarna privatizacija Radio Sombora, žitelji ovog grada su pomislili da će omiljeni gradski medij krenuti putevima oporavka, ali pokazalo se da su ta nadanja bila neutemeljena. Predstavnici Radio Sombora juče su, po ko zna koji put, upozorili ovdašnju javnost na neodrživ položaj preostalih petoro zaposlenih u ovoj kući.

- Naš račun je za dva miliona dinara blokiran od decembra prošle godine, pre svega zahvaljujući starim tužbama, koje su podneli svojevremeno rukovodeći ljudi najstarije medijske elektronske kuće u Somboru i okolini - upozorio je juče na konferenciji za novinare Stipan Benić, v.d.direktora Radio Sombora.

- Prošlu fiksalnu godinu smo, uz napore zaposlenih, završili sa 500.000 dinara dobiti, ali je sav novac otišao na plaćanje starih dugova, potraživanja i sudskih rešenja po tužbama nekadašnjih radnika. Reč je, kako je precizirao Benić, o pet sudskih blokada u visini od isto toliko miliona dinara, i naglasio da je kakvo-takvo funkcionisanje omogućeno razumevanjem lokalnih javnih preduzeća, koja i pored dugova, ne uskraćuju svoje usluge ovoj medijskoj kući.

- Dve osnovne stvari moraju u najkraćem roku biti rešene - upozorio je Benić.

- Pre svega statusno definisanje, jer bi radio, zahvaljujući pravnim mogućnostima, ponovo mogao biti lokalni javni servis, čime bi se rešila i druga nedoumica, problem finansiranja medija koji je nasušna potreba građana - decidiran je Benić.

Podržao ga je predsednik Nezavisnog sindikata u ovoj medijskoj kući Siniša Stričević.

- Tražimo odgovore ne pitanja šta se dešava sa osam tačaka svojevremenog dogovora sa predstavnicima Pokrajinske vlade i vojvođanskog medijskog javnog servisa RTV, koji je bio dobra osnova razrešenja većine nedoumica, zašto nam se sukcesivno ne isplaćuju sredstva opredeljena predlogom gradskog budžeta, ali i zašto niko ne želi da izjasni o javnoj peticiji 6.000 Somboraca i Somborki koji su se imenom i prezimenom izjasnili da im je Radio Sombor neophodan - zapitao se Benić.

M. Miljenović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi