Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ima li koga u DS?!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 02. 2012.

Izvor: Kurir

Ima li koga u DS?!

Onaj ko ne posvećuje pažnju i ne ukazuje poštovanje novinarima, a pristojan odnos prema predstavnicima ‘sedme sile’ smatra kupovinom, pripada političkoj praistoriji. Takvih, nažalost, u Srbiji još uvek ima u velikom broju.“

I ima! U pravu su oni koji su ove dve rečenice revnosno napisali i okačili na sajt Demokratske stranke (DS). Ko su oni, ne znamo, jer u sektoru „portparol“ ne piše ničije ime, samo stoji objašnjenje kako treba biti super-kul-dobar-pristojan i profesionalan s novinarima.


A kako odnosi na liniji novinar - DS u realnom svetu izgledaju, pokušaću da objasnim.

Ako kao novinar zovete bilo kog funkcionera DS da ga upitate za stranački stav ili komentar u vezi s nekom pojavom u društvu (realno, nekada novinari zovu da pitaju za zdravlje), dobićete odgovor da treba da pozovete Jelenu Trivan. E, tu je caka.

Nekadašnja portparolka, mada je njene kolege i danas doživljavaju kao nekoga ko istupa u ime stranke, više nije dostupna medijima kao pre imenovanja na mesto potpredsednice DS. Sad čak ima i asistentkinju koja se javlja na njen telefon. Od asistentkinje, naravno, ne možete dobiti nikakvu informaciju, pa ni tu kada će njena poslodavka biti u prilici da razgovara s novinarima.

Onda zovete Marka Đurišića, predsednika IO DS, koji vam, ako je raspoložen, kratko kaže „doviđenja“, ali uglavnom vam zalupi slušalicu. Potom pozovete šeficu poslaničkog kluba ZES Nadu Kolundžiju, koja vam kaže da vi za nju niste novinar niti je „to“ gde radite medij, i tako redom - opet dođete do asistentkinje Jelene Trivan.

Da ne pominjem nepotpisana saopštenja iz DS koja vam redovno šalju, ni činjenicu da se baš ova stranka izdaje za najdemokratskiju od svih demokratskih i s najboljih odnosom s (i prema) medijima.

I tačno je, kao što su napisali na svom sajtu, da su „mediji najbolji prijatelji dobrog političara“. Samo to, očigledno, još nisu shvatili. Bojim se, biće im kasno.

Komentar dana, Gordana Raković

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi