Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Radnici TV Avale i dalje u štrajku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 01. 2012.

Izvor: www.b92.net

Radnici TV Avale i dalje u štrajku

Beograd - Zaposleni na TV Avala, koji su već 28 dana u štrajku, odlučili su da radikalizuju protest pošto i dalje nisu dobili zaostale isplate.



Zaposleni su vratili impresum sa informacijom o štrajku u levi gornji ugao ekrana, a koji su pre šest dana sami skinuli kao znak dobre volje prema novom direktoru i glavnom i odgovornom uredniku, Dušanu Pančiću.

Međutim, od tada se ništa nije promenilo, a zaposleni su očajni jer na grubo kršenje Zakona o radu od strane menadžmenta i vlasnika TV Avala nijedna od nadležnih institucija nije reagovala.

Podsetimo, članovi Štrajkačkog odbora pre dva dana sastali su se sa jednim od vlasnika, Željkom Mitrovićem, koji im je saopštio da para za njihove plate nema, iako su svi vlasnici u društvu bivšeg i sadašnjeg direktora, pre samo nedelju dana obećali članovima Saveta RRA da će u što kraćem roku, a najkasnije u roku od 60 dana, konsolidovati kompaniju.

Zaposleni naglašavaju da je Impresum sa informacijom o štrajku, prema mišljenju koje su dobili od članova Saveta RRA, advokata i strukovnih udruženja, zakonski opravdano sredstvo borbe zaposlenih za svoja ugrožena prava.

Vraćanje impresuma sa informacijom o štrajku samo je prvi korak, a ukoliko i dalje ne bude odgovora nadležnih institucija, za sedam dana štrajk zaposlenih biće dodatno radikalizovan.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi