Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Radikalizacija štrajka na TV Avala
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 01. 2012.

Izvor: Politika

Radikalizacija štrajka na TV Avala

Pošto i dalje nemaju odgovor na svoje zahteve, zaposleni u TV Avala najavljuju intervencije na programu i agresivnije traženje odgovora od nadležnih

Pošto ni 14 dana od početka štrajka zaposleni na Televiziji Avala i dalje nemaju nijedan odgovor na svoje zahteve, a ni šest dana posle sastanka sa upravnim odborom i vlasnicima Televizije nije rešena njihova teška situacija, oni su juče izdali saopštenje u kome od petka, 6. januara, najavljuju radikalizaciju štrajka radi ostvarivanja svojih prava.

„U novu godinu ušli smo bez zdravstvenog osiguranja i bez isplate zaostalih plata zaključno sa decembrom za stalno zaposlene i šest honorara za angažovane saradnike. Takođe je nepoznato da li će više od 40 radnika koji su honorarno angažovani dobiti najavljene otkaze. Problem predstavlja i činjenica da mnogim honorarcima, suprotno zakonu, honorarni i autorski ugovori nisu dati na potpis još od oktobra, pa su odgovorna lica Televizije predočila zaposlenima da takvi ugovori mogu da budu otkazani i retroaktivno iako su naše kolege sve vreme radile. Ne postoji ni informacija da li je Bojana Lekić i dalje generalni menadžer“, navedeno je u pomenutom saopštenju.

Ivana Višković iz štrajkačkog odbora kaže za „Politiku” da je pred Novu godinu dogovoren minimum procesa rada kako se ne bi kršio zakon. Stoga je novogodišnji program emitovan onako kako je i planirano.

Međutim, pošto problemi nisu rešeni, niti su zaposleni dobili platu, oni sada idu u drugu fazu, dodaje ona.

– Druga faza štrajka podrazumeva intervencije na programu, medijsku kampanju i agresivnije traženje odgovora od nadležnih institucija, pre svega od Ministarstva rada i Ministarstva za informisanje, da se izjasne o tome da li je u redu to što se radi, kome to odgovara i zašto ne reaguju – kaže za „Politiku” Nikola Vukomanović, predsednik štrajkačkog odbora.

– Pošto sastanak sa vlasnicima nije rezultirao ničim osim jednom nepristojnom ponudom a to je da se zaposlenima kojima se duguje pet plata isplati jedna plata do 10. januara a druga do kraja meseca, to nas tera da radikalizujemo ovaj štrajk i upravo se dogovaramo o modelima te radikalizacije. U svakom slučaju, intervenisaćemo na programu.

G. P.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi