Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Preminuo Aleksandar Vitorović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 02. 2016.

Izvor: UNS, RTS

Preminuo Aleksandar Vitorović

Dugogodišnji glavni i odgovorni urednik Informativnog programa Televizije Beograd i član UNS-a Aleksandar Vitorović preminuo je u Beogradu u 90. godini. Aleksandar Vitorović rođen je u oktobru 1926. godine u Šepšinu kod Mladenovca. Završio je pravni fakultet u Beogradu. Novinarstvom je počeo da se bavi 1958. godine kao rukovodilac istočnih redakcija emisija za inostranstvo Radio Beograda.

Bio je dopisnik Radio Beograda iz Varšave 1959. godine. Bio je glavni i odgovorni urednik Informativnog programa Televizije Beograd od 1960. do 1971. godine, zamenik generalnog direktora za programe radija i televizije, kao i direktor Centra za istraživanje programa. Godine 1978. daje ostavku na sve funkcije, osim na dužnosti člana Saveta Republike, koja je bila počasna.

Od juna 1971 do 1. juna 1973. bio je član predsedništva Glavnog odbora UNS-a, a na 14. Skupštini Saveza novinara Jugoslavije u Kranjskoj gori, 1975. izabran je za člana Saveznog odbora Saveza novinara Jugoslavije.

Ispraćaj za kremaciju Aleksandra Vitorovića  bio je u porodičnom krugu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi