Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Partijašenje neće pomoći
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 11. 2009.

Partijašenje neće pomoći


Skrećem pažnju na to da bilo kojoj politici nije mesto u Udruženju novinara Srbije i da je izjava predsednika Društva novinara Vojvodine Slobodana Jakovljević a, koji je u poslednje vreme posvećen otvorenom pokušaju otcepljenja DNV-a od UNS-a, u neskladu s osmogodišnjim naporima naše organizacije da svaki stranački rad isključi iz delatnosti UNS-a – istakao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Novom Sadu potpredsednik UNS-a Branko Žujović.

Naglasio je da se u budućem statusu DNV-a neće ništa suštinski menjati, ali smatra da predlog novog statuta, koji je sačinila po svim pokazateljima odlazeća garnitura, predviđa stvaranje nove novinarske organizacije u Pokrajini, koja će delovati nezavisno od UNS-a. Dodao je i da nije logično da se najpre registruje nova organizacija, a tek posle traži mišljenje članstva.– Jedina preokupacija UNS-a i DNV-a, koji ostaje da funkcioniše u njenom okviru, biće i dalje briga o kolegama i unapređenje profesije – rekao je Žujović.

– Politička ubeđenja treba da ostanu privatna stvar članova UNS-a, a ne argument u pokušaju destrukcije sopstvenog udruženja.

Član Uprave UNS-a Milan Bozokin je protiv podele u novinarskoj organizaciji i ocenio je naknadnu odluku Uprave DNV-a da za dva meseca odloži izbore koji je trebalo da budu održani još u septembru – neopravdanom. A odloženi su, misli Bozokin, i jer je aktuelno rukovodstvo DNV-a uvidelo da nema podršku članstva za svoju opciju.

Izborna Skupština DNV-a, koje ima 425 članova, održaće se danas u podne u prostorijama Sindikata Novog Sada (Bulevar Mihajla Pupina 24) a kandidat za predsednika je novinar RTV-a Predrag Ćurčija.

Antrfile :

Odoše pare u agrar?


Generalni sekretar Udruženja novinara Srbije Nino Brajović je odbacio optužbe predsednika Društva novinara Vojvodine Slobodana Jakovljevića da se iz Beograda manipuliše članstvom tog vojvođanskog žuranlističkog esnafa i organizuju izbori za upravu i predsednika DNV-a.

– To nema veze s istinom! Da smo mi njima bilo kad organizovali izbore, takvo društvo ne bi bilo toliko godina na čelu DNV-a – tvrdi Brajović za „Dnevnik“. – Oni koji nas prozivaju zapravo nam duguje neke odgovore. Pisaćemo potpredsednici Izvršnog veća Vojvodine Ani Tomanovoj-Makanovoj da UNS ne može biti odgovoran za to što je 18. avgusta na račun DNV-a iz pokrajinskog budžeta leglo 500.000 dinara, a onda po dva predračuna prebačeno ukupno 339.000 dinara „Agroprofitu“, udruženju građana za unapređenje agrara sa sedištem na adresi stana potpredsednika DNV-a Čedomira Keca.

Brajović dodaje da UNS ne zna kakve su prirode ti projekti DNV-a.

Keco objašnjava da ugovor između “Agroprofita”, koji nije privatna firma, i DNV-a, obuhvata edukaciju novinara na međunarodnoj sceni.

– Brajevićeve tvrdnje nisu tačne, taj ugovor je vredan iznad 339.000 dinara i sačinila ga je organizacija koja se vodi na mojoj kućnoj adresi već četiri godine. Novac je prebačen zbog programa, za koji odgovaramo Izvršnom veću. On se može prebaciti i nekoj agenciji ili “Dnevniku”... Ne znam gde je cela suma otišla, ne vodim to poslovanje. Ti novci su u postupku, nisu problem Brajevića nego DNVa – kaže Keco.

Igor Mihaljević - Snežana Nikolić


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi