Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Državno silovanje medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 11. 2009.

Izvor: Dnevnik

Državno silovanje medija


U oktobru je i dalje narušavan odnos između vlasti i medijskog sektora, nije bilo nikakvog pomaka na izradi medijske strategije, „koja sve više izgleda kao izgovor vlasti i kupovina vremena da se ništa ne menja“ navodi najnoviji izveštaj koji Pravni monitoring medijske scene Srbije, priprema u saradnji sa Asocijacijom nezavisnih elektronskih medija.

Mnogo je opasnije što vlast da ne poštuje volju predstavnika medija i odbija da izabere jednog od njegovih kandidata za člana Saveta RRA i time otvara mogućnost da u ponovljenom postupku, kroz Odbor i njegovu arbitrarnu selekciju, nametne nekoga po svojoj volji.Vlast preduzima samo mere kojima se pooštravaju sankcije za medije, želeći tako da ih disciplinuje, a kad su novinari i mediji izloženi napadima, kazne su simbolično ili se uopšte ne izriču.

Tako se između nadležnih organa i medija stvara neravnopravan odnos snaga, gde su, po pravilu, mediji uvek na gubitku, zaključuje se u izveštaju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi