Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Lokalne TV stanice van kablovske mreže
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 11. 2009.

Izvor: Danas

Lokalne TV stanice van kablovske mreže


Leskovac - Zbog nesporauma oko namirivanja računa, odnosno plaćanja mesečnih taksi, od pre dva dana, odnosno minulog vikenda, Leskovac i okolna mesta Jablaničkog okruga ostali su bez TV signala svim ovdašnjih medija.


Tako se posredstvom SBB, kablovskog operatera koji pokriva najveći deo pretplatničke mreže, ne mogu da vide TV Leskovac, TV 4S, MT, TV Klisura, K-1 i TV Vlasotince.Sudeći prema ocenama koje su iznete u subotu, na konferenciji za novinare, signal ovih TV kuća neće moći da se prati sve dok ne budu ispunjene kluzule iz ugovora koji je ponudio kablovski operater SBB.

O tome su, pre isključenja sa mreže, vođeni dugi pregovori između vlasnika lokalnih TV kanala i SBB, ali nije pronađeno obostrano prihvatljivo rešenje.Nataša Đorđević, zamenica direktora i glavna i odgovorna urednica TV Leskovac, smatra da je nelogično da ova televizijska kuća plaća taksu kablovskom operateru jer već izdvaja značajna sredstva za odobrene dozvole Ratelu.

Kako se čulo na konferenciji za novinare, SBB je tražio da svaka TV stanica mesečno plaća po 500 evra, ali to TV kuće nisu prihvatile. Zbog toga je stiglo objašnjenje iz SBB da trenutno na njihovoj mreži imaju mesta koje omogućavaju emitovanje signala samo tri lokalne TV kuće iz Leskovca i okoline.

Antrfile : Monopol SBB


Kablovska mreža SBB ima monopolski položaj u Leskovcu jer se posredstvom nje emituje signal u 90 odsto slučajeva, dok „Kopernikus“ obezbeđuje dopremanje slike do 10 odsto leskovačkih porodica. Poslednjih meseci ni domaćinstva nisu bila zadovoljna ponašanjem SBB, koji je često korigovao cene svojih usluga, a ukoliko plaćanje nije izvršeno u roku naznačenom u računu, sledila su isključenja i dodatni izdaci za novi priključak.

D. Kocić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi