Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kriza: RTV B92 razmišlja o prodaji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 11. 2009.

Izvor: Pres

Kriza: RTV B92 razmišlja o prodaji


U RTV B92 ozbiljno razmišljaju o prodaji većinskog paketa akcija te medijske kuće, saznaje Pres u odlično obaveštenim krugovima.


Prema našim saznanjima, kompanija „Citadel“, jedna od vodećih firmi u oblasti investicionih ulaganja i jedan od savetnika Vlade Srbije u procesima privatizacije, uveliko vrši procenu kapitala i poslovanja RTV B92.

Vlasnici Radiodifuznog preduzeća B92 a. d. su firma „B92 trast“, koja je u većinskom vlasništvu Verana Matića, kompanija „Salink LTD“ sa Kipra i američke firme „Medija divelopment“ i „NCA medija“, čiji je vlasnik srpski biznismen Slobodan Vučićević. Male procente vlasništva u B92 ima i oko 60 novinara ove kuće.

Veran Matić, direktor i glavni i odgovorni urednik B92, demantuje naša saznanja i tvrdi da njegova kompanija nije na prodaju.

- Ne postoji namera da se kompanija proda. Istina je jedino da je „Citadel“ naš finansijski savetnik i da nas konsultuje na koji način da upravljamo finansijskim sredstvima - navodi Matić.

Generalni direktor „Citadela“ Milutin Nikolić nije juče potvrdio, ali ni demantovao naša saznanja.

- Nemam komentar na bilo kakva pitanja koja imaju veze sa radom naših klijenata - kazao nam je kratko je Nikolić.

Konačno, Slobodan Vučićević nam je kratko rekao da nije upoznat sa planovima da se B92 proda.

- Jedino što znam jeste da je „Citadel“ njihov finansijski savetnik - kaže Vučićević.Inače, „Citadel“ je učestvovao u privatizacijama NIN-a, „Mobtela“, duvanskih industrija u Nišu i Vranju, Vojvođanske i Panonske banke, Nacionalne štedionice, Robnih kuća „Beograd“, „Knjaza Miloša“, a učestvovali su i u dovođenju Banke Inteza i „Lukoila“ u Srbiju.

E. P.






Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi