Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zavise od gazdinog "ljudskog kvaliteta”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 05. 2009.

Izvor: Dnevnik

Zavise od gazdinog "ljudskog kvaliteta”


Posle 45 dana štrajka, 42 zaposlena u subotičkoj TV“Super“ počeli su pregovore s većinskim vlasnikom Željkom Kneževićem. Novinar ove medijske kuće i predsednik sindikata Miroslav Antić kaže da „gazda“ na prvom sastanku nije prihvatio predlog da isplati otpremine zaposlenima, obrazlažući to teškom privrednom situacijom u kojoj je i njegova kompanija „Vinoprodukt Čoka“, ali je prihvatio da s njima potpiše sporazumni raskid radnog odnosa.

Danas će sindikat predložiti da se radnicima koji prihvate predlog vlasnika, do raskida ugovora 15. maja isplate plate, doprinosi i honorari zaostali od lane, a do 15. juna preostala dug iz ove godine. Sindikat „Supera“ traži i da se, umesto sporazumnog, potpiše raskid po osnovu viška zaposlenih, jer bi tako ranije mogli dobiti naknadu na birou rada, a ako se taj uslov ispuni, svaki radnik bi se odrekao otpremine.

Predsednik gradskog Samostalnog sindikata Milan Popović istič e da za TV „Super“ nema dobrog rešenja, a koje je manje loše – sve zavisi od ljudskog i moralnog kvaliteta vlasnika.

Jer, može se dogoditi da on pokrene stečaj, a tad ne bi imao nikakvih obaveza prema zaposlenima, koji svoja potraživanja ne bi mogli naplatiti ni iz stečajne mase jer preduzeće nema svoju imovinu. Inače, zaposleni u Regionalnom televizijskom centru Subotica u štrajku su od 23. marta, a ovoj medijskoj kući zabranjeno je emitovanje programa zbog 30 miliona dinara duga RRA-i za plaćanje frekvencije. Za neisplaćene plate, dopinose i honorare vlasnik duguje još 4,5 miliona.

S. T.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi