Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Optužili televiziju da je pozivala na nasilje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 05. 2009.

Izvor: Blic - Srbija

Optužili televiziju da je pozivala na nasilje

Optužili televiziju da je pozivala na nasilje

KURŠUMLIJA - Opština Kuršumlija uputila je zahtev Republičkoj radiodifuznoj agenciji (RRA) da preispita rad lokalne televizije - TVK koja je, kako se navodi u dopisu, pozivala građane Kuršumlije da spale zgradu Skupštine opštine.

Predsednik opštine Kuršumlija Zoran Vičković rekao je da je ta televizija više puta prekršila zakon o informisanju i da očekuje da RRA oduzme dozvolu za rad ovoj televiziji.

- Vlasnik ove televizije gostuje u svojoj televiziji i poziva građane na nasilje, savetuje ih da nasiljem rešavaju svoje probleme, radi ličnih interesa, čime je prekršio sve regulative o javnom informisanju - istakao je on navodeći da očekuje da će televiziji biti oduzeta dozvola za rad.

Vičković je dodao da će opština podneti i krivičnu prijavu protiv vlasnika lokalne TVK Slavka Savića. Savić je gostujući u kontakt-emisiji na TVK zajedno sa predstavnicima štrajkačkih odbora nekoliko privatizovanih preduzeća pozvao građane Kuršumlije i štrajkače da uđu u zgradu Skupštine opštine, da iz nje izbace zaposlene i da je zatim spale.

Predstavnici opštine Kuršumlija su snimak emisije dostavili RRA kao i zahtev da se preispita rad ove televizije. Predstavnici lokalne televizije nisu želeli da daju izjave povodom tog događaja, a TVK je objavila vest da je RRA zatražila da im hitno dostavi snimak sporne emisije kao i objašnjenje zbog čega se građani pozivaju na nasilje.

Opština Kuršumlija je i pre nekoliko meseci uputila zahtev RRA da preispita rad te televizije jer je u prenosima sednica SO zamrzavala slike predsednika opštine i njegovog zamenika uz tekst „Idite na drugu televiziju pošto ste njima dali pare”.

U lokalnoj samoupravi u Kuršumliji navode da je sukob između opštine i lokalne TVK nastao jer je opštine odbila da vlasniku ove televizije plaća svaku informativnu emisiju po 50.000 dinara i svaki prilog, koji se odnosi na rad lokalne samouprave, po 500 dinara.

(Beta)

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi