Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Predsednik Srbije pozvao menadžment Radio-televizije Srbije da trajno reši status dugogodišnjih honorarnih saradnika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 10. 2024.

Izvor: SINOS

Predsednik Srbije pozvao menadžment Radio-televizije Srbije da trajno reši status dugogodišnjih honorarnih saradnika

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić gostujući večeras na Radio-televiziji Srbije, zatražio je da se reši prekarni (nesiguran) status radnika u toj javnoj medijskoj ustanovi, što je saglasno akciji našeg sindikata.

Na inicijativu Sindikata novinara i medijskih radnika Srbije (SINOS), uz podršku Međunarodne federacje novinara (IFJ), Ministarstva informisanja i telekomunikacija Republike Srbije i istovetnog prioritetnog oprdeljenja generalnog direktora u Radio-televiziji Vojvodine, od decembra prošle godine u stalni radni odnos je primljeno više od 50 kolega koji su godinama, neki i decenijama, radili sa nesigurnim ugovorima.

SINOS je u saradnji sa honorarnim saradnicima  takvu akciju pokrenuo u februaru ove godine i  u RTS-u, koju je potpisima podržalo skoro 1.000 novinara i medijskih radnika, ali menadžment se i dalje ne oglašava.

Prenosimo izjavu predsednika Srbije:

Ovim kamermanima dajte konačno ugovore posle 10-11 godina. Ljudi nemaju ugovore, neka se reši to. Ionako dajemo ogromne pare vama (RTS-u), preko 110 miliona evra vam dajemo svake godine. Dajte tim ljudima da mogu da žive normalno, i završite to već jedanput.

 

Predsednik SINOS,

Siniša Otašević

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси