Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RTS odbacio optužbe Marinike Tepić o nezakonitom oglašavanju u medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 10. 2024.

Izvor: Beta

RTS odbacio optužbe Marinike Tepić o nezakonitom oglašavanju u medijima

Radio-televizija Srbije (RTS) je danas negirala navode potpredsednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić u vezi sa oglašavanjem RTS-a u štampanim medijima i na portalima.

RTS je na svom sajtu objavio da se "oglašava po zakonu i iz komercijalnih prihoda". Tepić je najavila 15. oktobra da će skupštini Srbije predati zakon za ukidanje takse za RTS.

"RTS je sada baš prekardašio sa upumpavanjem miliona u Informer, Alo... Ovakav RTS ne može više da se finansira iz televizijske takse/pretplate preko računa za struju....", napisla je ona na mreži Iks (X)

Kazala je da će zato biti predložen zakon o ukidanju televizijske pretplate, pa neka, kako je dodala, "RTS plaća tabloide od para koje sam zaradi".

Prethodno je, isto na mreži Iks, objavila i da je RTS za reklamiranje svog programa u pojedinim štampanim i onlajn medijima u prethodnih 20 meseci platila gotovo milion evra.

"Ljudi, pa ovo nema nigde na svetu - da javni servis RTS plaća tabloidima da ga reklamiraju. Pre nekoliko dana je upumpao 250.000 evra u Informer, Alo, Kurir... I pre toga 300.000 evra. I još 350.000 evra", napisala je ona.

Javni servis Srbije je naveo da "nije prvi put kako se Tepić sekira zbog novca uloženog u oglašavanje RTS-a", te da to " takođe, nije prvi put da se bezrazložno sekira".

"U poslovnom rečniku, opasno je iznositi netačne podatke i optuživati bez prethodne provere. U rečniku ostrašćenog političara, očigledno je sve to normalno", naveo je RTS.

Navedeno je da se oglašavanje finansira isključivo iz komercijalnih prihoda RTS, te da "cifre kojima Tepić manipuliše dovode u zabludu građane Srbije a nanose štetu RTS-u".

"Netačna je i tvrdnja da se RTS oglašava samo u Informeru, Kuriru i Alo-u. U 2021. budžetom je obuhvaćeno 15 medija, 2022. i 2023. godine 13 medija, 2024. godine 11 medija", piše RTS.

Građani Srbije uz račun za struju plaćaju mesečnu taksu za RTS i Radio televiziju Vojvodine, koja je 4. jula ove godine porasla sa 299 na 349 dinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi