Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Koalicija novinarskih i medijskih asocijacija poziva koleginice i kolege na radionice povodom izrade dokumenata u oblasti samoregulacije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 10. 2024.

Izvor: Koalicija novinarskih i medijskih asocijacija

Koalicija novinarskih i medijskih asocijacija poziva koleginice i kolege na radionice povodom izrade dokumenata u oblasti samoregulacije

Poštovane koleginice i kolege,

Koalicija novinarskih i medijskih asocijacija izradila je predlog seta internih akata namenjenih pre svega članicama naših udruženja, ali i drugim zainteresovanim medijima u Srbiji.

U okviru procesa izrade dokumenata organizovaćemo pet radionica/savetovanja na kojima ćemo prezentovati akte i saslušati vaše ideje, predloge i zamerke. Zajedno možemo da radimo na tome da dokumenta prilagodimo specifičnostima vaših medija.

Pozivamo vas da se, u skladu sa tim gde se nalazi sedište vašeg medija, prijavite za učešće na nekoj od sledećih radionica/savetovanja:

Niš, 25. oktobra
Novi Pazar, 31. oktobra
Kragujevac, 1. novembra
Novi Sad, 8. novembra
Beograd, 15. novembra

Preciznije informacije o mestu i vremenu održavanja skupova dostavićemo po prijavi, ali u ovom trenutku imajte u vidu da će oni biti održani tokom dana, u trajanju od dva sata.

Za učesnike koji dolaze izvan gradova u kojim se održavaju skupovi, predviđeno je pokrivanje putnih troškova.

U prilogu vam dostavljamo radnu verziju internih akata, što je deo procesa sprovođenja Medijske strategije u oblasti samoregulacije. Izradu dokumenata realizuje Asocijacija onlajn medija (AOM).

Dokumenti predstavljaju dobrovoljni okvir za najviše profesionalne standarde, odnosno garanciju za etičko izveštavanje u skladu sa javnim interesom. Usklađeni su sa  Kodeksom novinara Srbije i drugim aktima Saveta za štampu, kao i sa međunarodnim standardima profesije, slobode izražavanja i poštovanja ljudskih prava.

Treba istaći da mnoge strane fondacije i organizacije kao jedan od kriterijuma ili čak uslova za dodelu sredstava navode postojanje internih dokumenata koji preciznije određuju unutrašnje etičko funkcionisanje medija-aplikanata.

Na radionici/savetovanju biće reči i kako ispuniti određene aplikacione formulare koji su direktno vezani za interne akte.

U želji da dokumenti budu što bolji i što više prilagođeni medijskoj sceni Srbije i specifičnosti pojedinih medija, ohrabrujemo vas da i pre radionica pošaljete vaše komentare, sugestije i primedbe u cilju unapređenja seta internih akata – na mejlinfo@aom.rs.

Na mejl info@aom.rs prijavite i vaše učešće na radionici/savetovanju najkasnije pet dana pre održavanja skupa za koji ste zainteresovani.


Srdačno,
Koalicija novinarskih i medijskih asocijacija

Nezavisno udruženje novinara Srbije
Nezavisno društvo novinara Vojvodine
Asocijacija medija
Asocijacija onlajn medija
Slavko Ćuruvija fondacija
Lokal Pres

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi