Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  KFOR o pretnjama Tanjugu: Sprovođenje zakona nije u okviru našeg mandata
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 10. 2024.

Izvor: radiomitrovicasever.com

KFOR o pretnjama Tanjugu: Sprovođenje zakona nije u okviru našeg mandata

Sprovođenje zakona nije u okviru mandata KFOR-a, odgovoreno je iz te misije na pitanje Tanjuga da li je KFOR nešto preduzeo povodom pretnji nedavno upućenih novinskoj agenciji Tanjug, a za koje je u Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal rečeno da su poslate sa Kosova.

U odgovoru KFOR-a je navedeno da ta misija podržava osnovni, svakodnevni rad novinara, a da za ovo konkretno pitanje upućuje na prištinske institucije.

KFOR navodi da, prema Rezoluciji 1244 SB UN iz 1999. godine, nastavlja da doprinosi sigurnom i bezbednom okruženju za sve ljude i zajednice koje žive na Kosovu, u svakom trenutku i nepristrasno.

Novinska agencija Tanjug dobila je 30. septembra na redakcijski mejl preteće pismo, koje je poslala osoba potpisana kao „Trim Bardhi“, a u kojem se navodi da će svaki novinar agencije „dobiti metak u potiljak“ kada kroči na tlo Kosova.

U Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal rečeno je da je preteće pismo koje je stiglo na redakcijski imejl novinske agencije Tanjug 30. septembra poslato sa područja Kosova.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi