Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Doneta četiri podzakonska akta u oblasti javnog informisanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 09. 2024.

Autor: Fonet Izvor: Fonet

Doneta četiri podzakonska akta u oblasti javnog informisanja

Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić potpisao je danas četiri podzakonska akta u oblasti javnog informisanja predviđena Zakonom o javnom informisanju i medijima, saopštilo je Ministarstvo.

Ristić je potpisao Pravilnik o dokumentaciji koja se prilaže u postupku evidencije proizvođača medijskih sadržaja u Evidenciju proizvođača medijskih sadržaja, Pravilnik o dokumentaciji koja se prilaže u postupku registracije medija u Registar medija, Pravilnik o načinu vođenja i upisu u evidenciju predstavnika stranih medija i dopisništava stranih medija i Pravilnik o sprovođenju analize o potrebnim medijskim sadržajima.

Zakonom o javnom informisanju i medijima propisano je da Ministarstvo informacija i telekomunikacija donosi ukupno šest podzakonskih akata.

Pravilnik o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja objavljen je u Službenom glasniku 26. januara 2024. godine.

Odmah po formiranju aktuelnog saziva Ministarstva pristupljeno je aktivnostima na izradi preostalih pet pravilnika od kojih će narednih dana njih četiri biti objavljena u Službenom glasniku.

Pravilnik kojim će biti propisan sadržaj Jedinstvenog informacionog sistema, način njegovog uspostavljanja kao i druga pitanja od tehničkog značaja za vođenje ovog sistema biće izrađen do kraja septembra 2024, čime će u potpunosti biti izpunjena obaveza Ministarstva u smislu donošenja svih šest podzakonskih akata.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi