Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Promocija knjige aforizama „Kosovski cirkus“ Jovana Zafirovića 4. septembra u Domu kulture Gračanica
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 09. 2024.

Izvor: Dom kulture Gračanica/UNS

Promocija knjige aforizama „Kosovski cirkus“ Jovana Zafirovića 4. septembra u Domu kulture Gračanica

Promocija nove knjige aforizama „Kosovski cirkus“ Jovana Zafirovića biće održana u Domu kulture Gračanica u sredu, 4. septembra, godine. Početak je u 20 časova.

U programu učestvuju Aleksandar Dunđerin, Aleksandar Gudžić, Snežana Džogović i autor.

Nova knjiga Jovana Zafirovića izašla je pre pretnaestak dana u izdanju Društva književnika Kosova i Metohije i PKC „Akvarijus“. „Kosovski cirkus“ preporučuju, između ostalih, i recenzenti knjige Zoran Kesić i Aleksandar Ćuković.

„Zafirović piše istinu. Zafirović je profiter našeg posrnuća. On je jedan kreativni, maštoviti, lepo vaspitani a opet bezobrazni, ali pre svega tačni hroničar naše stvarnosti“, istakao je u svojoj recenziji Zoran Kesić.

Aleksandar Ćuković napominje da je „Kosovo čest motiv Zafirovićeve satiričarske ekvilibristike kom pristupa pažljivo i koji služi kao lakmus papir i test svih naših percepcija stvarnosti“, te zaključuje: „Uvijek je to hod po tankoj niti između uvažavanja realnosti ili čina izdaje.“

Jovan Zafirović dobitnik je „Vibove nagrade“ (2021), te nagrada „Mladi tipar“ (2022), „Vuk Gligorijević“ (2023), „Poenta“ (2023). Piše kratke satirične priče i aforizme koje objavljuje u „Politici“, „Večernjim novostima“, „Enigmatici“, „Ježu“, „Ilustrovanoj politici“, „Šipku“, „Etni“, na različitim internet portalima i časopisima u zemlji i regionu. Jedan je od scenarista emisije „Karavan“ na Radio Beogradu. Član je Udruženja novinara Srbije i član je upravnog odbora Beogradskog aforističarskog kruga. Objavio knjigu aforizama „Glavom kroz stid“ (2022).

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi