Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Žigmanov: Povećanje pretplate poboljšaće i informisanje na jezicima manjina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 07. 2024.

Izvor: Beta

Žigmanov: Povećanje pretplate poboljšaće i informisanje na jezicima manjina

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov izjavio je danas da će povećanje takse za Javne medijske servise pozitivno uticati na informisanje na jezicima nacionalnih manjina.

On je u Skupštini Srbije rekao da se dosadašnja rasprava o poskupljenju televizijske pretplate uglavnom odnosila na RTS, ali da je deo Javnog servisa i radio televizija Vojvodine.

"RTV je značajna jer u velikom obimu obezbeđuje ustavna prava na informisanje manjina na maternjem jeziku. Ovo povećanje biće u funkciji kvalitetnijeg rada i tih programa. RTV emituje program na 14 jezika nacionalnih manjina, kao i Radio Novi Sad", rekao je Žigmanov.

On je istakao i da RTS ima romsku i albansku redakciju, a da se traži način da se uspostavi informisanje i na bosanskom jeziku.

U prethodnoj raspravi, poslanici opozicije ponavljali su da neće glasati za povećanje takse za Javni servis, pošto smatraju da ne radi profesionalno, da ne informiše građane o važnim temama i služi kao propagandno glasilo SNS-a.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

31.07.

2024.

Milan Đokić [neregistrovani] u 20:33

Poštenjačina

Neka taj višak plaćaju manjine. Ja da plaćam a ti da koristiš? Baš pošteno.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi