Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Odbrana novinarke portala „Pištaljka“ Snežane Đurić odbacila sve navode iz tužbe Aleksandra Senića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 07. 2024.

Izvor: FoNet

Odbrana novinarke portala „Pištaljka“ Snežane Đurić odbacila sve navode iz tužbe Aleksandra Senića

Odbrana novinarke portala „Pištaljka“ Snežane Đurić danas je na pripremnom ročištu u Osnovnom sudu u Topoli odbacila sve navode iz tužbe koju je protiv nje podneo funkcioner Srpske napredne stranke (SNS), jedan od direktora Javnog preduzeća Koridori Srbije i član Opštinskog veća u Rači, Aleksandar Senić.

Senić je tužio istraživačku novinarku „Pištaljke“ zbog tekstova objavljenih na tom portalu i komentara iznetih u emisiji N1, u kojoj je predstavila rezultate svog istraživanja o poslovanju i milionskim transakcijama firmi u vlasništvu maloletnih Senićevih sinova, starih šest i devet godina.

Advokati odbrane osporili su i nadležnost Osnovnog suda u Topoli da vodi taj postupak, jer je za sve medijske sporove nadležan Viši sud u Beogradu, navodeći da je tu dilemu imao i sud u Topoli koji se najpre proglasio nenadležnim, ali je nakon što je Viši sud u Kragujevcu usvojio Senićevu žalbu na tu odluku, zakazao pripemno ročište ne obavestivši advokate odbrane o tome.

Sudija Nevena Marković zakazala je novo ročište za 21. oktobar.

Advokat odbrane Duško Kovačević rekao je novinarima da Senić i dalje napada tuženu novinarku i njene zastupnike.

Predmet tog spora nije imovina Aleksandra Senića, već način na koji je pripisana njegovoj deci, rekao je Kovačević.

Senićev pravni zastupnik Dušan Stojković rekao je da je dobro da funkcioneri imaju svoju imovinu i da zbog toga ne treba da budu proganjani.

Mislim i da njihova deca treba da dobijaju imovinu od roditelja i svojih baba i deda i da to ne treba da bude problem, kazao je Stojković.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi