Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Asocijacija elektronskih medija: Plakati Slobodana Miloševića ispred redakcije lista Danas
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 06. 2024.

Autor: Asocijacija elektronskih medija Izvor: Asocijacija elektronskih medija

Asocijacija elektronskih medija: Plakati Slobodana Miloševića ispred redakcije lista Danas

Redakcija lista Danas našla se na meti kontroverznog čina kada su ispred njihovih prostorija osvanuli plakati sa likom Slobodana Miloševića koje je izlepio Konzervativni pokret Naši. Ovaj događaj izazvao je oštre reakcije u javnosti, jer se smatra direktnim udarom na slobodno novinarstvo i pokušajem zastrašivanja medija.

Plakati sa likom Miloševića, bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije, koji je bio ključna figura devedesetih godina tokom ratova i etničkih sukoba na Balkanu, izazvali su ogorčenje među zaposlenima u listu Danas, kao i među građanima koji vrednuju slobodu medija i demokratske vrednosti.

 Ovaj čin ja  apsolutno neprihvatljiv pokušaj revizije istorije i vraćanja Srbije u mračni period devedesetih godina.

"Srbija ne želi da se vraća u devedesete godine. Neophodno je da se suočimo sa prošlošću na odgovoran način i nastavimo da gradimo društvo zasnovano na slobodi, pravdi i demokratskim vrednostima," navodi se u zajedničkom saopštenju Asocijacije elektronskih medija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi